Bubbelkuvert

Daglig hantering
Flera tusen personer arbetar dagligen i anslutning till post och frakt. En stor del av det här arbetet innefattar ‘vanliga’ brev i enkla kuvert innehållande allt från räkningar och krav till personliga brev. Dessa är enkla att sortera och skeppas mycket snabbt genom sorteringen, men här och var dyker också de buckliga asymmetriska kuverten upp. De ser så ut just för att föremålet däri inte är ett vanligt papper eller ett brev, utan det är någonting som måste fraktas separat, någonting som inte kan glida med den vanliga brevströmmen. Dessa kuvert är i många fall av sorten bubbelkuvert.

Olika skyddsbehov
Benämningen bubbelkuvert talar om att omslaget som används är extra tjockt med hjälp av bubbelplast för att bilda en mer skyddande omfattning än vanliga papperskuvert. Bubbelkuvert är ämnade just för att skydda innehållet bättre, och används i viss mån till överdrift. Inte alltid behöver föremålet inuti kuvertet så gott skydd som dessa ger, men personen som packat ner detta föremål på sådant sett har antagligen en känslomässig anknytning som ökar behovet av skydd.

Men många gånger behövs skyddet helt av fysiska skäl, vilket gör att varje bubbelkuvert som landar på posten sortering måste hanteras mycket varsamt. Trots att dessa bubbelkuvert är ämnade att skydda har de fortfarande en mjuk utsida, vilket innebär att den är formbar och således också mer mottaglig mot stötar än en hård förpackning såsom en kartong. Det gör att det är ännu viktigare att hantera dessa bubbelkuvert med stor försiktighet för att inte förstöra innehållet.

Extra ömtåligt
Det kan låta tufft att vartenda bubbelkuvert skall hanteras med en sådan enorm försiktighet, men riktigt så extremt är det trots allt inte. De föremål som skickas som är riktigt ömtåliga och inte på några villkor får gå sönder kan märkas som extra ömtåliga. Denna märkning kostar vanligen en slant extra, men ger å andra sidan en större varsamhet och säkerhet att varan kommer fram hel och intakt.

Återanvändning
Bubbelkuvert är en förbrukningsvara, men de går i flera fall att återanvända. Det beror främst på konstruktionen, och det som oftast gör att kuvertet sopsorteras istället för att återanvändas är då klistret vid förslutningen försämras. Dessa bubbelkuvert är mycket hållbart konstruerade, och med en rejäl bit tejp går till och med de utan klister att återanvända. Det kan därför vara smart att köpa en extra tejprulle istället för att om och om igen skaffa sig nya bubbelkuvert.

Comments are closed.